Waterpolo-gewenning

Trainer: Laurens De Paepe & Caitlen Viaene

WOENSDAG 17u00 tot 18u00

Binnen onze club kunnen de allerjongsten vanaf 5 jaar tot en met 7 jaar bij ons terecht. Om op een speelse manier een eerste kennis te maken met waterpolo. Met een breder waaier aan oefeningen en spelletjes leren ze de nodige balvaardigheden aan. Om hieraan te kunnen deelnemen dient uw kind enkel water gewend te zijn. Kunnen zwemmen is geen vereiste.
Start eerste sessie eerste woensdag van oktober 2019
start tweede sessie tweede woensdag van januari 2020
(2 reeksen van 10 trainingen)

Voor meer info kan je altijd een e-mail sturen naar: wpblankenberge@gmail.com of bellen naar 0475 75 24 60

Kostprijs: 25 euro

Ukjes - U9

VRIJDAG van 19u00 tot 20u00

Voor jongens en meisjes van 5 jaar tem 8 jaar.
Trainers werken verder aan de balvaardigheden en specifieke technieken eigen aan waterpolo. In het ondiepe bad en spelenderwijs ervaring opdoen met een bal in het water. Hierbij leren ze de beginselen van waterpolo: gooien en vangen van een bal, watertrappelen, samen spelen, waterpolo spel met eenvoudige regels. Deze jongsters zullen kunnen deelnemen aan vriendschappelijke waterpolomatchen. Om onze ukjes te kunnen vervoegen dient uw kind wel beperkt te kunnen zwemmen en gaan ze aanvullend naar de zwemles.

*Trainingen starten op vrijdag 1 september 2023

Eendjes - U11

DINSDAG van 19u30 tot 20u30
VRIJDAG van 19u00 tot 20u00

Voor jongens en meisjes van 8 jaar tot en met 10 jaar. Er wordt verder gewerkt aan de technieken en het perfectioneren van de balvaardigheden die aangeleerd zijn bij de Ukjes. Bij de Eendjes worden de trainingen op een speelse manier naar een hoger niveau gebracht. Tactische vaardigheden en wedstrijden vormen een deel van de trainingen. De eendjes nemen deel aan officiële waterpolo tornooien.

*Trainingen starten op vrijdag 1 september 2023

Benjamins - U13

DINSDAG van 19u30 tot 20u30
VRIJDAG van 19u15 tot 20u30

De overgang van eendjes naar Benjamins is voor spelertjes een grote stap in hun ontwikkeling als waterpolospelertje, vooral op technisch en tactisch gebied, o.a. de bal mag niet meer met beide handen ontvangen worden, uitbreiding naar zes veldspelers en één vaste doelman. Daarom wordt er door de trainers heel veel aandacht besteed om deze technische en tactische vaardigheden onder de knie te krijgen en verder te ontwikkelen. Het mentaal aspect krijgt ook veel aandacht. Elk meisje of jongen wordt gewaardeerd en aangemoedigd om zijn- of haar kwaliteiten en deze verder te ontwikkelen om zo samen als team te groeien. De Benjamins nemen deel aan officiële waterpolotornooien.

*Trainingen starten op vrijdag 1 september 2023

Miniemen - U15

DINSDAG van 19u30 tot 20u30
VRIJDAG van 19u15 tot 20u30

Bij de meisjes en jongens Miniemen wordt intenser gewerkt aan de technische en tactische vaardigheden om deze naar een hoger niveau te tillen. Op mentaal vlak wordt als team gewerkt naar de omschakeling van wedstrijden in tornooi vorm naar een competitie met uit- en thuiswedstrijden gespreid over de duur van het ganse seizoen. De
Miniemen worden ingeschreven in de jeugdcompetitie. Omdat waterpolo een zeer fysiek en tactiele sport is worden de zwemtrainingen bij aanvang van elke training intenser. Op vrijdag worden deze aangevuld met droogtraining en oefeningen met het eigen lichaamsgewicht.

*Trainingen starten op vrijdag 1 september 2023

Kadetten - U17

DINSDAG van 19u30 tot 20u30
VRIJDAG van 19u15 tot 20u30

Hier wordt de intensiteit van de training verhoogd tegenover de miniemen. Zelfontwikkeling staat centraal en de coach verfijnt de tactische vaardigheden. Nieuwe spelvormen worden aangeleerd om tijdens wedstrijden verschillende tactieken te kunnen gebruiken. De oudere kadetten kunnen extra ervaring opdoen door deel te nemen aan wedstrijden van de eerste ploeg.

*Trainingen starten op vrijdag 1 september 2023

Juniors / Seniors

DINSDAG van 20u30 tot 22u00
VRIJDAG van 20u30 tot 22u00

Hier werkt de coach verder aan de tactische, technische en fysieke vaardigheden van de ploeg. De eerste ploeg speelt in de vierde divisie van de officiële waterpolo competitie. Kadetten kunnen de eerste ploeg versterken vanaf 15 jaar.

*Trainingen starten op vrijdag 1 september 2023

Kalender & uitslagen