SPRINTPLOEG

AFTER-NINE

Zwemclub

€ 140/ jaar
meer info

Groep 1

Er wordt getraind in 5 banen. In baan 5 zitten de allerkleinsten of beginnende pupillen die pas hebben leren zwemmen. De doelstelling is om de primaire basis aan te leren van rugslag, schoolslag en borstcrawl. Hier worden ook ademhalingstechnieken aangeleerd, alsook het duiken vanaf de rand van het zwembad en van een startblok. Wie deze technieken beheerst kan overgaan naar een volgende baan. In de andere banen wordt vooral gelet om de technieken te verbeteren, het aanleren van een keerpunt in schoolslag en borstcrawl. In de hogere banen wordt de basis van vlinderslag aangeleerd.

Maandag en donderdag van 18.30h tot 19.30h

pyjamazwemmen
IMG_20180305_185329
swimming

Groep 2​

Hier komen de zwemmers terecht die de zwemstijlen schoolslag, crawl, rugcrawl en basis vlinderslag onder de knie hebben. Er wordt getraind op doorzetting en op het ontwikkelen van snelheid. Hierbij wordt ook op de stijl gelet en waar nodig, bijgestuurd. Ook worden er langere afstanden gezwommen dan in groep 1. Wie bij trainer Etienne terecht komt, beheerst alle zwemstijlen. Hier wordt meer op uithouding en kracht getraind. Er wordt getraind om bijzondere tijden neer te zetten tijdens één van onze kampioenschappen. Deze atleten zijn rijp om het tegen elkaar op te nemen in wedstrijden, zoals de internationale jeugdsportdagen, die jaarlijks doorgaan.

Maandag en donderdag van 19.30h tot 20.30h

vlinderslagHeader
IMG_5213
pyjamazwemmen 2de uur

Kleuterzwemmen

€ 40/ lessenreeks van 5 weken

Kan je dochter/zoon nog niet zwemmen en is hij/zij 5 jaar of ouder? Dan is dit het ideale aanbod. Per groep krijgt een klein groepje kinderen de kans om te leren zwemmen. Indien de kinderen na de reeks nog niet kunnen zwemmen dan is het mogelijk om jullie kind opnieuw in te schrijven voor een volgende reeks. Indien jullie kind na een reeks kan zwemmen dan is er ook de mogelijkheid om over te gaan naar een volgende groep om de vervolmaking van rugslag te leren alsook de andere zwemstijlen mits een kleine bijdrage.

Maandag en donderdag
van 18.30h tot 19.15h

Rugslag

In het kleuterzwemmen wordt er gestart met het aanleren van rugslag ipv schoolslag. Verschillende trainers volgden de afgelopen jaren meerdere bijscholingen waaruit telkens bleek dat het aanleren van rugslag veel natuurlijker is en minder belastend. Je ondervindt veel minder problemen met de ademhaling. De totale beweging is weinig complex en kan gemakkelijk gevolgd worden. In vergelijking met schoolslag is het minder belastend voor de gewrichten en gemakkelijker om aan te leren.

Reeks 1 gaat van start op maandag 5 september 2022.
Reeks 2 gaat van start op maandag 9 januari 2023.

Start van de nieuwe sessies zijn in september en januari.
Voor meer info kan je altijd een e-mail sturen naar: secretaris@bzv.be

Sprintploeg

Woensdag van 19.30h tot 21.00h

Hier vinden we de meer gemotiveerde en getalenteerde zwemmers die er niet voor terugschrikken om deel te nemen aan wedstrijden buiten onze vereniging. Zij zwemmen ook de beste tijden van de club in het algemeen. Meerdere malen hebben zij met succes scherpe tijden neergezet op verschillende kampioenschappen. Hier wordt getraind met schema en met de beste mogelijkheden van de zwemmer zelf. Er wordt gestreefd naar de perfectie in het afwerken van keerpunten en met respect voor reglementen die gelden tijdens officiële wedstrijden.

Administratie en begeleiding: Dirk Goegebeur

IMG_4129
Sprintploeg
482435_10151453461112618_110586623_n

After-Nine

€ 105/ jaar
meer info

Woensdag van 21.00h tot 22.00h

Hier vinden we de ouders van zwemmertjes, ex-zwemmers en recreanten die zich geroepen voelen nog eens de spieren los te maken in een gemoedelijke sfeer. Ze zijn niet gebonden aan schema’s en krijgen les in functie van de vraag uit de groep. Zo kan het zijn dat er mensen graag crawl willen bijschaven of een tuimelkeerpunt willen aanleren. Anderen willen zich eens meten op snelheid of vragen een doorgedreven training. De banen worden ingedeeld volgens het niveau dat de zwemmers hebben.

Eén baan wordt vrijgehouden voor de vrije zwemmers. Zij bereiden zich voor om aan langere afstanden te kunnen deelnemen in openluchtwedstrijden, zoals triatlons en dergelijke

Trainers

Maandag / Donderdag

Groep 1

Thibau Haerinck
Julie Vanhauwaert
Nick Monte
Joaniek Lammerteyn
Cindy Dubois
Lars Helsen
Fleur Baert
Rani Vanhauwaert
Lennert Boone
Tom Van Eeck
Matthias Arents
Britt Baert

Groep 2

Etienne Van Audenaerde
Nick Monte
Thibau Haerinck
Joaniek Lammerteyn
Lennert Boone

Woensdag

Sprintploeg

Nick Monte
Thibau Haerinck
Alexander Mortal

After-Nine

Tom Van Eecke
Nick Monte
Thibau Haerinck

Clubrecords